750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Achilleas & Maria
14 février 2011

Βολτες στην Τουλουζη

39


Πριν δέκα σχεδόν χρόνια βρέθηκα στην όμορφη και αγαπημένη μου πλέον πόλη της Τουλούζης. Σας παραθέτω λίγα στοιχεία σχετικά με την πόλη αυτή.

Η Τουλούζη (γαλλ. Toulouse) ή η Τολόζα (οξιταν. Tolosa) είναι μητροπολιτική πόλη της νότιας Γαλλίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στα Πυρηναία Όρη και τα σύνορα με την Ισπανία. Πρωτεύουσα της γεωγραφικής περιοχής των Μέσων Πυρηναίων και του νομού Haute-Garonne, αποτελεί το 5ο μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο στη Γαλλία με 1.133.000 κατοίκους (Τουλουζάνοι; απογραφή 2007) και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς και έδρα της αεροκατασκευαστικής εταιρίας Airbus. Με σχεδόν 100.000 φοιτητές στα τρία πανεπιστήμια και τις ανώτατες και τεχνικές σχολές της, είναι σήμερα η τρίτη στη σειρά γαλλική πόλη με το μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, μετά το Παρίσι και την Λυών.

44

Η σημαία της Τουλούζης όπως καθιερώθηκε απο τον δήμαρχο D. Baudis το 1983

Είχα την ευκαιρία τον μήνα αυτόν να ζήσω και πάλι λίγες μέρες στην αγαπημένη μου πόλη. Ο καιρός αν και στις αρχές του Φεβρουαρίου ήταν πολύ καλός κατά το μεσημέρι. Γι αυτό έκανα αρκετές βόλτες από το σπίτι μας μέχρι το κέντρο της πόλης  όπου βρίσκετε το επιβλητικό κτήριο του Δημαρχείου. Η διαδρομή παρά το ότι είναι περί τα τέσσερα χιλιόμετρα, δεν είναι κουραστική, γιατί έχεις πολλά ενδιαφέροντα σημεία, να σταματήσεις, να τα θαυμάσεις αλλά και να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες .

DSCN1091

Ενα από τα υπέροχα σημεία του κτηρίου είναι το αέτομα.

DSCN1095

Η πόλη της Τουλούζης  ζει γύρω από τον ποταμό Γκαρόνα.

DSCN0837

Οι όχθες του ποταμού είναι τα αγαπημένα μέρη για τους φοιτητές και για όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν όμορφα λίγες ξεκούραστες στιγμές

Toulouse___f_vrier_2011

DSCN0842

Για την σημερινή ημέρα ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους τους ερωτευμένους

236071978_a419513f72


Publicité
Publicité
Commentaires
A
Σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες φωτογραφίες και τις πληροφορίες σας σχετικά με την πόλη της Τουλούζης. Χαίρομαι πραγματικά που έχετε την τύχη να βλέπετε από κοντά αυτά τα όμορφα κτήρια
Répondre
P
Bon,ici, je me contente de regarder les photos. Bonne journée.
Répondre
Achilleas & Maria
Publicité
Achilleas & Maria
Newsletter
Translate
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 193 887
Publicité