750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Achilleas & Maria
2 mai 2011

KEA - La grotte de Saint-Timothée

Στην Κέα υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες και γύρω στα 130 ξωκλήσια. Μια από τις εκκλησίες αυτές είναι και του Αγίου Τιμοθέου. Είναι στο δρόμο μετά τα Ελληνικά.

DSCN2602

DSC02715

Η διαδρομή είναι υπέροχη, μέσα δρόμο από λουλούδια με πυκνή βλάστηση  και πολλά δέντρα με βελανιδιές. Φτάνοντας στο σημείο που είναι η εκκλησία είδαμε κάτι ξεχωριστό από άλλες παρόμοιες. Δίπλα και πάνω από το επίπεδο της, ήταν μια σπηλιά  κοίλωμα στον σε σχιστολιθικό βράχο, όπου ήταν το ησυχαστήριο όπου ασκήτευε ο Αγ. Τιμόθεος,  μήκους 7- 8 μέτρων.

DSCN2562

DSCN2569

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση υπήρχε το ανεξήγητο φαινόμενο να εμφανίζεται νερό στο εσωτερικό του σπηλαίου  μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα ήταν περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά από το ασκητήριο του Αγίου. Το έτος 1991 άρχισε να διαμορφώνετε ο γύρο χώρος για να τοποθετηθεί μετά από δυο χρόνια ο θεμέλιος λίθος του νέου ναού του Αγ. Παντελεήμονα.

DSCN2578

DSC02756

Pour ceux qui ne sont pas "hellénophones", juste une petite précision. Le saint-Timothée vénéré à Kéa n'est pas le compagnon de Saint-Paul. Il s'agit d'un autre Timothée qui selon la tradition rapportée par les Kéotes aurait vécu dans cette grotte au 16ème siècle et dont les reliques sont honorées dans cette grotte aujourd'hui encore à l'occasion de liturgies organisées comme en juillet dernier.

KEA_st_Timotheos4

Publicité
Publicité
Commentaires
A
Ενδιαφέροντα όσα μας λέτε για τον ναό και τους Αγίους. Οταν με το καλό μπορέσω να πάω στην Κέα θα ήθελα πολύ να επισκευτώ τον ναό αυτό
Répondre
Achilleas & Maria
Publicité
Achilleas & Maria
Newsletter
Translate
Catégories
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 193 887
Publicité