750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Achilleas & Maria
8 mars 2022

Λαγάνα παραδοσιακή

 

IMG_20220306_142427-001

 

 

Υλικά

400 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 ml νερό

10 γ. ζάχαρη

10 γ. αλάτι

30 ml ελαιόλαδο ή ταχίνι

6 γ. μαγιά ξηρή

 

Για την επιφάνεια

50 ml νερό

5 γ. ζάχαρη

Σουσάμι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά μας (το νερό να είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει σφιχτό ζυμάρι. Έπειτα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί ο όγκος του. Αφού περάσει μια ώρα, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας και σε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί. Μετά τον προβλεπόμενο χρόνο έχει φουσκώσει ελαφρώς το ζυμάρι μας, του κάνουμε με τα δάχτυλα μας ακαθόριστες λακκούβες σε όλη την επιφάνεια του. Μετά σε ένα ποτήρι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Με πινέλο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας και αμέσως μετά την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

 

IMG_20220308_101529

 

  

Publicité
Publicité
Commentaires
Achilleas & Maria
Publicité
Achilleas & Maria
Newsletter
Translate
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 194 568
Publicité