750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Achilleas & Maria
28 mai 2012

Balade à Kato Meria (Saint-Nicolas)

Saint_Nicholas
 
Στα μέσα Μαΐου είχαμε την τύχη να βρεθούμε και πάλι στο νησί της Κέας.  Σε μία από τις βόλτες μας  πήγαμε στο χωριό Κάτω Μεριά .  Ήταν μέρα Σάββατο και εκεί έχει την ταβέρνα  του Σίμου με όνομα Καρθαία.
 
P5121948
 
Κατά τα λεγόμενα πολλών κατοίκων φίλων μας του νησιού, μάθαμε ότι τον ελεύθερό χρόνο του ζωγραφίζει ερασιτεχνικά, με θέματα σκηνές και τοπία από το νησί.   Στην ταβέρνα φτάνοντας μας είδαμε ότι είχαν ετοιμάσει τα τραπέζια για κάποια εκδήλωση. Μάθαμε από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας ότι θα είχαν τραπέζι μετά από γάμο, αλλά θα μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν και να μας δώσουν ότι φαγητό θέλαμε, αλλά σε τραπέζι εκτός του σχηματισμού . Ρωτήσαμε αν έχουν κάποιον πίνακα προς πώληση και ο κύριος Σίμος με προθυμία μας έφερε μερικά από τα έργα του.
 
P5121953
 
P5121955
 
 
Μετά το φαγητό μας  περιηγηθήκαμε στην γύρω περιοχή βγάζοντας φωτογραφίες .
Φτάσαμε στην εκκλησία, έψαξα να βρω το κλειδί. Το βρήκα εύκολα, ήταν κάτω από ένα χαλάκι στην είσοδο της.  Ήταν πολύ καθαρή και αρκετά ψιλή από τα άλλα εκκλησάκια του νησιού. Βαμμένο με τα κλασσικά χρώματα και είδαμε ότι ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο.
 
P5121996
 
P5121998
 
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο θαυματουργός είναι από τους ποιο αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε στα Πάτερα της Λυκίας περίπου στα 250 μ. Χ από ευσεβείς και πλούσιους γονείς. Όταν θέλησε να πάει να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους, το καράβι με το οποίο ταξίδευε έπεσε σε θαλασσοταραχή και έπνεαν σφοδροί άνεμοι. Οι επιβάτες και το πλήρωμα έχασε την ψυχραιμία τους και περίμεναν να καταποντισθούν. Τότε ο Νικόλαος γονάτισε και προσευχήθηκε με δύναμη προς τον Κύριο και το θαύμα έγινε . Οι άνεμοι σταμάτησαν και η θάλασσα αμέσως γαλήνεψε. Όμως κάποιος ναύτης που ήταν στο κατάρτι γλίστρησε και έπεσε στο κατάστρωμα νεκρός.
 
Όλοι στεναχωρήθηκαν που χάθηκε ένας άνθρωπος. Χάρη όμως στις θερμές προσευχές του Αγίου ο ναύτης αναστήθηκε , σαν να ξύπνησε από βαθύ ύπνο. Μετά το προσκύνημα του στους Αγίους Τόπους  επέστρεψε χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο και μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου ανέλαβε την θέση του. Ίδρυσε φτωχοκομείο, ξενώνα, νοσοκομείο και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.
 
DSCN3374
 
Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο μεγάλος προστάτης των ναυτικών. Στο τιμόνι , στην πλώρη κάθε πλοίου, είναι η εικόνα του Αγίου. Πολλά εκκλησάκια στα λιμάνια, στα νησιά και στα ακρωτήρια, φέρουν το όνομα του. Είναι το τάμα των ναυτικών σε δύσκολες στιγμές που τον επικαλούνται : Αι-Νικόλα , βοήθα με !
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου.
 
P5122007
 
Une île  de  2000 habitants c'est un grand village. Nous avons ainsi  appris que le patron de la taverne de Kato Meria était aussi peintre amateur. La taverne n' ouvrant qu'après Pâques et seulement le wek-end jusqu'à l'été, le jeune père de famille a plusieurs mois pour se livrer à sa passion et s'assurer un complément de revenus. Nous avons trouvé notre bonheur parmi les toiles que le restaurateur nous a montrées. Notre choix s'est porté sur une chapelle située au-dessus de Pissès. Je ne peux pas vous montrer le tableau pour l'instant car il est emballé et attend mon ...anniversaire. Mais voici la photo de la chapelle. 
 
P5132069
 
Publicité
Publicité
Commentaires
A
Μπράβο . Θα ήταν χαρα μου να μπορούσα και εγώ κάποια φορά νε επίσκευτώ το όμορφο αυτό νησί, της Κέας και να γυρίσω τα μέρη που μας περιγράφετε με οδηγό τα γραφόμενά σας .
Répondre
Achilleas & Maria
Publicité
Achilleas & Maria
Newsletter
Translate
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 193 883
Publicité