750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Achilleas & Maria
21 avril 2011

KEA - Αγ. Συμεων

 simon_le_nouveau_th

Μία μέρα που είχε καλό καιρό αλλά δυνατό αέρα  αποφασίσαμε να κάνουμε την εκδρομή μας προς το εκκλησάκι του Αγ. Συμεών.

Η διαδρομή ήταν όμορφη και παντού βλέπαμε ανθισμένα λουλούδια. Ήταν οι πρώτες μέρες τις άνοιξης και η φύση μόλις είχε ξυπνήσει.  

DSCN2545

Πριν φτάσουμε στην πινακίδα που θα έδειχνε την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσουμε, είδαμε από μακριά το όμορφο εκκλησάκι.

Πλησιάζοντας, σε μια διακλάδωση του δρόμου πήραμε την ανηφορική κατεύθυνση που οδηγούσε στον χώρο που είχαμε επιλέξει για επίσκεψη.

DSC02693

  

Ο Ναός είναι κτισμένος πάνω σε  άλλον αρχαίο Ελληνικό, γι αυτό η είσοδος του κοσμείτε με στήλες από τον παλαιό ναό.

26185266

DSC02686

Η θέα είναι εκπληκτικά υπέροχη. Το εκκλησάκι δεσπόζει, ο αέρας είναι πολύ δυνατός εδώ απάνω, όμως μας αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο γιατί έχει καθαρίσει την ατμόσφαιρα, τα γκρίζα σύννεφα και την ομίχλη που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες . Από την ανατολική πλευρά βλέπουμε το νησί της Γυάρου, ποιο μακριά την Άνδρο, Τήνο και Σύρο, στο δε νότιο τμήμα του οπτικού μας πεδίο την Κύθνο και την Σέριφο.  

DSCN2770

  DSCN2511

Βγάζουμε πολλές φωτογραφίες και από ένα βιβλιαράκι με τον Βοίο του Αγίου μαθαίνουμε ότι  στης 12 Μαρτίου εορτάζει η εκκλησία την μνήμη του. "Την προσωνυμία «Νέος Θεολόγος» την απέκτησε για την έμφαση που έδωσε με τη ζωή του πρωτίστως και με τα έργα του κατά δεύτερον στη μυστική αίσθηση της θείας αγάπης και του φωτός".

DSC02668

Όταν πιστεύουμε ότι μια εικόνα Αγίου είναι θαυματουργή, αλλά και μας έχει βοηθήσει σε κάποια δύσκολη στιγμή μας, ερχόμαστε στην εκκλησία και φέρνουμε κοσμήματα προσωπικά δικά μας και τα αφιερώνουμε στον Άγιο.  Αυτά όλα τα αντικείμενα που βάζουμε στην εικόνα του και τα λέμε αφιερώματα. Επίσης  όταν έχουμε προβλήματα υγείας, φέρνουμε μικρά κομματάκια σε ασήμι, με ανάγλυφη παράσταση του ομοιώματός του σημείου που θέλουμε να θεραπευθεί.

Saint-Symeon "le Nouveau Théologien" (il vécut à la fin du Xème siècle et au début du XIème) est un saint "efficace" si l'on en juge par le nombre de bijoux glissés en remerciement dans le cadre de son icône. Brûlons donc nous aussi un peu d'encens en son honneur. Qui n'a pas besoin d'un petit coup de pouce du ciel??? 

 DSCN2507_1

Publicité
Publicité
Commentaires
C
Bonnes fêtes de pâques!<br /> <br /> bisous<br /> <br /> Casa
Répondre
Achilleas & Maria
Publicité
Achilleas & Maria
Newsletter
Translate
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 193 868
Publicité